Solenergi för företag

Solenergi för företag med EviSol AB

Investera i solenergi och utrusta ditt företag med en viktig tillgång som stärker det mot ökande priser och kostnader.

Med solenergi kan ditt företag generera betydande mängder energi och sälja överskottet för att säkra företagets ekonomi. Dessutom tar du och ditt företag aktiv del i klimatomställningen mot en mer hållbar värld.

Självförsörjande elproduktion

Oavsett typ av verksamhet och takets storlek kan vi på EviSol AB skräddarsy en solcellsanläggning för att möta ditt företags unika behov.

Genom detta kan du självständigt producera den energi som krävs för ditt företag och även lagra överskottet för framtida bruk.

Energikälla blir inkomstkälla
Solenergi erbjuder nya intäktsmöjligheter för dig och ditt företag. Överskottsel kan säljas till andra, vilket gör din energiproduktion till en lönsam affär.

För en hållbar framtid
Att investera i solceller är inte bara fördelaktigt för din verksamhet utan även för miljön. Genom att ta detta steg blir du en del av lösningen för en bättre framtid.

Trygghet och säkerhet
Efter installationen av din solcellsanläggning kan du känna dig trygg med EviSol AB vid din sida. Med våra serviceavtal kan du luta dig tillbaka med vetskapen om att din anläggning fungerar optimalt även efter installationen.

EviSol AB – Din partner för solenergi i Västra Götaland

EviSol AB är baserade i Lidköping och arbetar över stora delar av Västra Götaland. Vi har utfört framgångsrika installationer i städer som Skövde, Mariestad, Falköping, Uddevalla, Götene, Källby och Trollhättan.

Vår närvaro och erfarenhet i regionen gör oss till det självklara valet för företag som vill satsa på solenergi med en pålitlig partner vid sin sida. Med EviSol AB kan du vara säker på att din övergång till solenergi är både smidig och framgångsrik.

Solceller till lantbruk

EviSol erbjuder även solcellslösningar för lantbruk, där solpaneler kan installeras på tak, maskinhallar eller obrukbar mark.

Lantbruksföretag kan dra av moms vid inköp och applicera moms på såld solel. Vi på EviSol har erfarenhet och kunskap för att säkerställa att solpanelerna klarar av miljöförhållandena på ett lantbruk, inklusive ammoniak och korrosion.

Varför välja solceller till lantbruk?

Solceller på lantbruket innebär inte bara minskade elkostnader på lång sikt utan ger också möjlighet att använda lokalt producerad förnybar energi.

Det minskar beroendet av rörliga elpriser och möjliggör en minskning av energianvändningen enligt Miljöbalken.

Dessutom kan solceller hjälpa till att kapa effekttoppar för exempelvis kylmaskiner och bevattningssystem. Valet mellan att köpa solceller privat eller på företaget beror på hur elen används och fördelas mellan privatbostad och lantbruksverksamhet.

Vi vägleder er för att säkerställa att ni får den mest fördelaktiga lösningen för ert lantbruksföretag.

Exempel på fyra andra branscher där solceller kan vara fördelaktiga:

Solceller utgör en klok investering för industrier med höga energibehov, vilket bidrar till att minska energikostnaderna samtidigt som det stärker företagets varumärkesvärde.
Byggverksamheter är kända för sin betydande energiförbrukning, inklusive användningen av byggmaskiner, belysning och uppvärmning. Genom att implementera solceller kan dessa kostnader minskas avsevärt.
Med vår specialiserade kunskap kan fastighetsägare uppnå en optimal balans mellan fastighetens energibehov och solelsproduktion, vilket resulterar i långsiktiga ekonomiska och miljömässiga fördelar.
Butiker och varuhus är ofta stora energiförbrukare för belysning, uppvärmning och kylning. Genom att integrera solceller kan dessa energikostnader sänkas betydligt, vilket främjar både ekonomisk och miljömässig hållbarhet