Kundrefrerens

Claes, Villa i Källby

“Letade efter en lokal solcellsentreprenör”

I dagens värld, där hållbarhet och miljömedvetenhet spelar en allt större roll, har övergången till förnybar energi blivit en prioritet för många hushåll och företag. Claes Malmros är en av dem som har valt att sätta solceller på sitt tak.

När Claes köpte ett hus sommaren 2021 funderade han på att göra något åt energiförbrukningen.

– Vi hade lite spontana kontakter en tid efter att vi köpte huset, men jag var besviken på marknaden. Det hade varit en enorm prisstigning och jag fick inte det förtroendet som jag önskade inför en så pass stor investering, berättar Claes.

Letandet efter ett solcellsföretag fortsatte och Claes berättar att han gärna ville ha tag på en lokal entreprenör.

– I slutet på augusti i år fick jag kontakt med Evisol och vårt första samtal förvånade mig. Det var väldigt positivt.

Bedömning på plats

Bedömning på plats

Evisol kom sedan ut till Claes och gjorde bedömning på plats. På tomten fanns tre tak som det förhoppningsvis skulle gå att sätta solceller på.

– Jag fick ett väldigt gott förtroende direkt. De gick igenom husen noga. Kollade kvaliteten på taken och mätte ordentligt så de inte missade något. Efter bara några dagar kunde Evisol komma med en offert och en vettig plan på hur de skulle ta sig an projektet, säger Claes.

Tanken var att sätta solceller på taket på huset de bor i, men även på ett gårdshus och en carport.

– Gårdshuset och carporten har platt tak så det krävdes ett gediget arbete för att hitta bästa lösningen. Men Evisol kom snabbt med ett optimerat förslag och efter godkännande började det beställas grejer. Under tiden vi väntade på leveransen tittade de på konstruktionen och kom fram till ett par ytterligare förbättringar.

Gott samtalsklimat

Gott samtalsklimat

När leveransen hade kommit kom det ett gäng från Evisol hem till Claes och började montera solcellerna. Huvudbyggnaden skulle få 20 paneler på södersidan och carporten samt gårdshuset skulle få 29 paneler på ett relativt platt tak.

– När Evisol kom och monterade produkten så vidhölls min uppfattning om den goda entreprenören. Jag var också förvånad över hela gänget på Evisol. Oavsett om det var vd:n, administrativ personal eller de som satte plattorna på plats, som var här hos oss, så var det ett väldigt gott samtalsklimat, säger Claes och fortsätter:

– Jag har jobbat med byggnader och entreprenader i hela mitt liv och jag fick snabbt förtroende för deras kunskap. Jag gillade också Evisols tydlighet och försiktighet. Dessutom var jag förvånad över deras snabba leveranstider. Efter några dagar satt solcellerna på plats på taken, sedan gjordes en lösning på den tekniska biten där Evisol stärkte batterikonstruktionen.

– Kinnekulle energi var också väldigt snabba på att handlägga. Den 4 oktober var vi helt produktionsklara och anläggningen levererar väldigt positivt. Kommer den här trenden hålla i sig kommer jag sannolikt vara väldigt nöjd med den här investeringen. Genom att ha solceller på sitt tak kan Claes göra en insats för miljön och frigöra energi till industrin, samtidigt som han minskar sina egna elkostnader på sikt.

– Det är främst de två aspekterna som gjorde att vi ville sätta solceller på taket, avslutar han

Är du också intresserad av solceller?

Gör som Claes, Villa i Källby. Hör av dig till oss för en konsultation.

Solpaneler av högsta kvalitet